Bildbeskrivning

                     Konstverk skapade av konstnären Monica Gallon. Konstverken visas i samband med föreställningen Bakom Stängda Dörrar.


OM OSS


"Jag tycker att scenkonst ska vara djärv och den ska våga utmana. Utmana sin publik, normer, strukturer och sociala fenomen. Jag brinner för ärlig, rak och modig scenkonst utan pekpinnar, färdiga svar eller gränser, med dörren på vid gavel för alla. Jag drivs av tanken att scenkonsten och kulturen har potentialen att få oss människor att våga närma oss det lite obekväma, de lite svåra frågorna. Att scenkonsten kan göra det obegripliga på något sätt lite mer begripligt."

- Initiativtagare Catharina Gallon


Föreningen Scenkonst Quinna startades 2014. Vi är en ideell förening som är religiöst och politiskt obunden. Föreningens huvudsakliga verksamhetsområde är inom scenkonsten. Vår definition av scenkonst är bred och vi håller oss rörliga i gränslandet mellan olika konstuttryck och konstformer. Vi arbetar med projekt och produktioner som har fokus på samhällsfrågor och genus- och jämställdhetsfrågeställningar.


Scenkonst Quinna genomsyras av lusten att berätta - om samhället, verkligheten, om det lilla och om det stora. I vår verksamhet vill vi ifrågasätta, undersöka, leka, kasta ljus på smutsen och skaka om. Placera förstoringsglaset på det obekväma och bjuda in alla. Vi producerar enbart eget material, nyskriven dramatik och specialskrivet material i samarbete med andra scen/bild/ljudkonstnärer.  Vi arbetar med projekt och produktioner som har fokus på samhällsfrågor och genus- och jämställdhetsfrågeställningar. 

Vill du komma i kontakt med oss, maila till scenkonstq@hotmail.com


SAMARBETA MED SCENKONST QUINNA

Vill du samarbeta med oss? Eller bara nyfiken på Scenkonst Quinna? Tveka inte att höra av dig. 


Kika in vår blogg också för fler uppdateringar

KLICKA HÄR!

Bildbeskrivning

Skådespelare och dramatiker Catharina Gallon


Catharina Gallon är initiativtagare och konstnärlig ledare för Scenkonst Quinna. 

Föreställningen Bakom stängda dörrar är Catharina Gallons andra dramatiska pjäs. Pjäsen hade urpremiär 2017 och spelades i Västra Götalandsregionen och blev mycket uppmärksammad.

Med föreställningen- Jag måste vara min egen armé- gjorde hon sin debut som Dramatiker. 

Föreställningen Jag måste vara min egen armé hade urpremiär under våren 2016. Spelades på Teater Sesam, Esplanadteatern i Lidköping, Teater Brunnsgatan Fyra och Mariestads Teater.


Hon är även känd från den hyllade föreställningen  "14 år till salu", som är en pjäs fritt från Caroline Engvalls bok med samma namn - om en ung tjej som efter en våldtäkt kastas rakt ner i en spiral av nätprostitution. Hösten 2013 hade föreställningen urpremiär på Turteatern i Stockholm. Under våren och nu under hösten 2014 turnerar föreställningen runt om i landet. Gallon har tidigare uppmärksammats i rollen som Gråterskan i pjäsen "Gråta med fittan", som både har spelats i Sthlm och  på Göteborgs Dramatiska teater i Gbg. Catharina har även tidigare arbetat på Odenteatern och som Dramapedagog på Kulturama. Hon har också medverkat i kortfilmer, reklamfilmer och musikvideor. Konstnären Monica Gallon


Knuten till Scenkonst Quinna som scenograf, kostymör ochäven som konstnär. Monica Gallon skapade två unika konstutställningar som ingick i Jag måste vara min egen armé och Bakom stängda dörrar. Monica är etablerad textilkonstnär som varit yrkesverksam konstnär i över 30 år, medlem i KRO, Fil.Kand Litteraturhistoria. University of Cambridge. 

Urval: 

Kommande: 2019 Spånga

2018 Panncentralen Galleri Konstförening Mariestad

2015 Södertälje konstförening

2014 Jurybedömd vårsalong Skövde konsthall

2014 Älmhults konstförening

2014 Konst i Karlstad galleri


"Jag strävar alltid efter närheten och innerligheten i skapandet och det jag vill berätta. Den gemensamma nämnaren är att det motivmässigt handlar om relationer, människor och materialmässigt om strukturer. Det handlar om att skildra ett flyktigt ögonblick, ett möte, en känsla eller att fånga det stora i det till synes lilla.

I mitt konstnärskap arbetar jag aldrig med fotografier eller färdiga skisser, utan låter bilden själv få växa fram. Det är ett långsamt arbete och jag har under 30 år som bildkonstnär lärt mig att processen gör det mödan värt. Naturen med alla dess färger är en stor inspirationskälla för mig, i en sten kan jag finna hundra nyanser av grått. Jag färgar alla mina bakgrundstyger själv, till motiven använder jag vintagetyger. Så någons bortlämnade sjal får på så vis ett nytt liv i mina bilder." -Monica Gallon

 

Mail: scenkonstq@hotmail.com 

Bildbeskrivning
Bildbeskrivning
Bildbeskrivning